Termeni si conditii

Conditii generale

Prin folosirea siteului www.bonton-incaltaminte.ro, utilizatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului,  Bonton Incaltaminte sau oricarui tert cu care Bonton Incaltaminte are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea sau alterarea, utilizarea,  oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Bonton Incaltaminte, includerea oricarui continut in afara siteului Bonton Incaltaminte,  vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Bonton Incaltaminte.

Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate  Bonton Incaltaminte  se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau in orice alt mod de comunicare disponibil utilizatorului, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Bonton Incaltaminte in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
Bonton Incaltaminte isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

Bonton Incaltaminte poate publica pe site informatii despre produse, servicii si promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Bonton Incaltaminte are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
Produsele achizitionate prin intermediul siteului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.
Toate preturile de pe site includ TVA.
Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in lei.
Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor de pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Bonton Incaltaminte, acestea fiind cu titlu de prezentare.
In descrierea produselor Bonton Incaltaminte isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

Bonton Incaltaminte isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.
Pretul de achizitie al produselor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
Pretul de achizitie al produselor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
Pretul de achizitie al produselor  dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.Pretul de achizitie al produselor  dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
Clientul poate renunta la produsele  achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract
Clientul poate renunta la produsele achizitionate prin contract, conform legislatiei in vigoare.

Comenzi online

Clientul poate efectua comenzi de produse pe site sau telefonic.
Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in continuare comanda emisa.
Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca Bonton Incaltaminte poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri prin orice mijloc disponibil  agreat de Bonton Incaltaminte, in functie de situatie:
Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.
Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate,  si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (transport, etc)
Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
Bonton Incaltaminte poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
-datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
-activitatea Clientului pe site poate produce daune de orice natura de partea Bonton Incaltaminte sau partenerilor acestuia
-fara nicio justificare.
-Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat

Daca clientul anuleaza comanda inainte de a fi livrata catre acesta in interval de 24 de ore,  de la plasarea comenzii pe site,sau nu primeste coletul expediat, comenzile plasate ulterior de catre client nu vor mai fi onorate.
Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2, denumit in continuare Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.
Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Bonton Incaltaminte, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii. Comenzile care nu sunt confirmate telefonic, nu sunt luate in considerare

Comenzi telefonice

Clientul /Utilizatorul poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un representant Bonton Incaltaminte. Termenii si condiitile mentionate pe site se aplica si in cazul acestor comenzi telefonice.

Garantii

Garantia conformitatii produselor Bonton Incaltaminte revine in totalitate Bonton Incaltaminte
Calitatea si conformitatea oricarui alt produs sau serviciu furnizat de catre Bonton Incaltaminte , dar dobandit in urma contractarii acestuia de la un tert, revine in totalitate acestuia.
Bonton Incaltaminte nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs disponibil spre achizitionare pe site.
Garantia comerciala a produselor Bonton Incaltaminte este de 30 zile calendaristice de la intrarea in posesie a produselor achizitionate.
Fiecare produs comercializat de Bonton Incaltaminte beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003 si conform prevederilor art. 7.7.1.
In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003, consumatorul poate solicita in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea produsului, iar daca repararea nu este posibila, aducerea la conformitate se face prin inlocuire. Daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile se restituie contravaloarea produsului.
Termenul de aducere a produsului la conformitate este de 15 zile calendaristice.Pentru constatarea neconformitatii produsul trebuie sa ajunga in posesia producatorului Bonton Incaltaminte.

 

Returnarea produselor

„Consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere. Consumatorul are obligatia insa de a suporta costurile directe legate de returnarea produselor” conf. O.UG. 34/2014, art. 14, alin. (2).
„Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.
Va rugam sa tineti cont de faptul ca specificatiile ce fac referire la: culoare, dimensiuni, tip de piele, adaugare/scoatere accesorii, toc, culoare talpa, etc se transmit in scris pe mail, in comanda efectuata,sau telefonic.
Produsele realizate la comanda, nu sunt produse de serie si intra in executie la cererea expresa a clientului, fapt care atrage dupa sine imposibilitatea de a returna produsul. Nu ne asumam responsabilitatea pentru informatiile transmise eronat de catre client cu privire la specificatiile produsului solicitat la comanda.
Clientul este obligat sa notifice Bonton Incaltaminte, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin email la adresa office@bonton-incaltaminte.ro in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor.
Clientul are obligatia de a pastra ambalajul in starea initiala . In cazul in care acesta este deteriorat ne rezervam dreptul de a nu rambursa banii sau schimba cu un alt produs iar coletul va fi trimis inapoi catre client.
Orice retur dupa o perioada mai mare de 14 zile calendaristice de la receptia produselor este considerata expirata.
In cazul returnarii produsului, acesta trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original) Produsele care prezinta defecte precum: lovituri, zgarieturi, urme de uzura prin purtare,proba pe suprafete dure(asfalt, gresie, pamant, etc) pete, crapaturi, rupturi, sau sunt utilizate in alte conditii decat cele prevazute in certificatul de garantie si in instructiunile de intretinere, nu se pot returna.
In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la data la care s-a primit returul. Restituirea contravalorii produselor se face prin transfer bancar in contul oferit (caz in care sunt necesare urmatoarele informatii: Nume titular cont, cont IBAN)
Din valoarea sumei returnate se va retine si costul transportului suportat de Bonton Incaltaminte la expedierea coletului in situatiile in care ati beneficiat de transport gratuit si returnati partial sau integral comanda . Valoarea retinuta este de 20 lei.
In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, sau cu un alt produs, acesta trebuie sa aibe o valoare egala sau mai mare, decat valoarea produsului returnat. Inlocuirea produselor se poate face o singura data .Produsele inlocuite sau schimbate nu se mai pot returna.
Cheltuielile de returnare a marimii necorespunzatoare vor fi suportate de client iar re-expedierea marimii solicitate va fi suportata de Bonton Incaltaminte.
Confirmarea de receptie retur se transmite in scris pe mail in termen de 48 de ore de la primirea si verificarea coletului.Nu primim retururi prin Posta Romana , personale ci doar prin intermediul firmelor de curierat cu optiunea „Deschidere Colet”.
Puteti opta si pentru retur cu firma noastra de curierat caz in care se va ridica coletul de la dvs ambalat corespunzator a doua zi dupa solicitare .Costul acestui serviciu este de 16 lei si se va retine din contravaloarea produsului .

LIVRARE

Produsele Bonton Incaltaminte sunt disponibile in tara și vor fi livrate national prin curierat rapid

Perioada standard ( medie ) de livrare este cuprinsa intre 3-10 zile lucratoare, la care se adauga transportul ( 24-48 ore ). Aceasta poate fi consultata in sectiunea descriere/detalii a fiecarui produs in parte.

Produsele noastre sunt realizate manual si individual, fapt ce face ca durata de producție să fie de până la 10 zile lucrătoare, în cazul în care nu sunt disponibile pe stoc, in perioade de sarbatoare sau alte situatii exceptionale.

De sărbători, în perioadele de reduceri, fenomene meteo extreme, calamitati, situatii exceptionale, termenul de livrare se poate prelungi independent de noi.

Avand contracte cu mai multe firme de curierat in functie de adresa din comanda livrarea produsului se face cu urmatorii parteneri:
Bookurier
Sameday Curier
Dpd Curier
Urgent Cargus
Gls Curier

Orar livrare

Prin curierat, comenzile onorate de curier vor fi livrate de Luni până Vineri între orele 9:00-18:00 la adresa menționată în comandă.

Costuri

Costul standard al transportului este 20 lei, tva inclus fara costuri pentru kilometri suplimentari

Frauda SPAM
Bonton Incaltaminte nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
Exceptie fac numai Clientii persoane juridice, in sensul obtinerii de catre Bonton Incaltaminte a numarului de cont, respectiv a bancii Clientului, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi, in cazul unei Comenzi telefonice.
Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
Bonton Incaltaminte declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Bonton Incaltaminte
Clientul sau Utilizatorul va informa Bonton Incaltaminte asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
Bonton Incaltaminte nu promoveaza SPAM-ul.
Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.
Comunicarile realizate de catre Bonton Incaltaminte prin mijloace electronice de comunicare la distanta  e-mail contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau  Bonton Incaltaminte si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
-de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
-de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre  catre Utilizator / Client
-de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
-de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre Bonton Incaltaminte catre Utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

Responsabilitate

Bonton Incaltaminte nu poate fi tinut responsabil pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Bonton Incaltaminte violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Bonton Incaltaminte , conform detaliile de contact
Bonton Incaltaminte nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris .
Bonton Incaltaminte nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
Bonton Incaltaminte este exonerat de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Bonton Incaltaminte , atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
Bonton Incaltaminte nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
-serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
-serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
– produsele obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului
-Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator

Litigii
Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre Bonton Incaltaminte Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele „Termeni si conditii de utilizare”.
Orice disputa cu referire la prezentele „Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si Bonton Incaltaminte se va rezolva pe cale amiabila. Bonton Incaltaminte nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

Forta majora

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile din baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

 

Tabel de marimi
Nr34353637383940
Cm22.523.52424.52525.526